Vacanța prelungită rămâne în vigoare! Ministerul Educației respinge petiția mai multor părinți

Autor: , in Social / 1 noiembrie, 2021, 18:43

Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) reiterează că a decis prelungirea vacanței de toamnă pentru instituțiile de învățământ din localitățile aflate în prag roșu de alertă la recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), în scopul prevenirii răspândirii COVID-19.

Astfel, conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), în perioada 01-07 noiembrie, 422 de instituții de învățământ vor avea vacanță prelungită.

„Aceste instituții vor relua procesul educațional, cu prezența fizică a elevilor, din data de 8 noiembrie anul curent. Totodată menționăm că, din 1 noiembrie, 817 instituții de învățământ general, din localitățile care nu se află în prag roșu de alertă, au reluat procesul educațional cu prezența fizică a elevilor”, se arată în comunicatul MEC.

Instituția afirmă că tratează cu înțelegere și împărtășește pe deplin îngrijorările părinților în legătură cu prelungirea vacanței de toamnă în unele instituții de învățământ, dar, în același timp, una dintre preocupările de bază ale Ministerului este starea sănătății elevilor și a cadrelor didactice în condițiile creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

„Ministerul va colabora cu OLSDÎ și directorii instituțiilor de învățământ pentru identificarea celor mai bune modalități și termene de recuperare a orelor”, se mai arată în comunicat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X