Dodon, nemulțumit de prețul la gaz: Membrii UEE îl cumpără de 3 ori mai ieftin

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 noiembrie, 2021, 09:17

Membrii Uniunii Economice Euroasiatice cumpără gaz rusesc de câteva ori mai ieftin decât Republica Moldova, astăzi, susține liderul PSRM Igor Dodon, care și-a manifestat nemulțumirea față de prețul convenit de Rusia și Republica Moldova.

„Membrii Uniunii Euroasiatice au obținut preț la gaz de 120-160 de dolari, maxim 200 de dolari pentru mia de metri cubi. Atunci îmi pun întrebarea, colaborarea Republicii Moldova pe această platformă este benefică? Evident că da, fără nici un angajament”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni de la Prime.

El a amintit că în perioada președinției sale Moldova a primit statut de membru observator în cadrul UEE.

„Președintele țării este responsabil de politica externă, el duce mesajul în exterior, atunci când mesajele duc la unele angajamente din partea Republicii Moldova, atunci există proceduri: de exemplu, aprobarea hotărârii de guvern. În acest caz nu sunt angajamente. Președintele s-a adresat pentru a obține un rol de observator și 5 state au acceptat. Regret că actuala conducere nu vrea să folosească această platformă”, a precizat Dodon.

Republica Moldova ar urma să plătească în jur de 450 de dolari, în noiembrie, pentru mia de metri cubi de gaze naturale, potrivit ministrului Infrastructurii Andrei Spînu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X