Dosarul lui Constantin Țuțu, învinuit de îmbogățire ilicită și fals în declarații, trimis în judecată

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 noiembrie, 2021, 15:42

Cauza penală în privința fostului deputat democrat Constantin Țuțu a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție. Acesta este învinuit de îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Marți, 2 noiembrie 2021, Procuratura Anticorupție anunță trimiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a fostului deputat.

Astfel, potrivit rechizitoriul întocmit de către procurorii anticorupție, fostul deputat Constantin Țuțu, fiind persoană cu funcție de demnitate publică, în perioada 2014-2019, a efectuat cheltuieli în sume mai mari decât veniturile realizate în aceiași perioadă, în vederea denaturării informațiilor reale cu privire la veniturile realizate și cheltuielile suportate a inclus în declarația de avere și interese personale pentru anul 2017 și respectiv 2018, date false și incomplete, asupra veniturilor obținute.

Procuratura Anticorupție a precizat că în privința lui Țuțu este aplicată măsura preventivă- obligarea de a nu părăsi țara și măsura asiguratorie – sechestrul asupra bunului imobil și a mijloacelor bănești în limita sumei de 800.000 de lei.

Detalii din dosar: Mai multe cheltuieli decât venituri și date neindicate în declarația de avere. Constantin Țuțu, pus sub învinuire pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații

Anterior, Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea fostului deputat democrat Constantin Țuțu, fiindu-i incriminate trei capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită și două episoade de fals în declarații. Acesta a fost pus sub învinuire în data de 12 octombrie, dar anunțul a fost făcut abia în data de 20 octombrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X