Procuratura Anticorupție, informații privind așa numitele atacuri raider asupra a două bănci comerciale

Autor: , in Economic / Social / 2 noiembrie, 2021, 14:23

Procuratura Anticorupție (PA) a publicat marți, 2 noiembrie, mai multe detalii privind așa numitele atacuri raider asupra BC „Victoriabank” SA și BC „Banca de Economii” SA, din anul 2011. Astfel, reprezentanții PA declară că faptele respective constituie inter alia obiectul urmăririi penale în cadrul cauzei penale denumite generic „Frauda Bancară”.

Potrivit informațiilor oferite de Procuratura Anticorupție, în cadrul urmăririi penale sunt investigate circumstanțele dobândirii ilicite prin înșelăciune și abuz de încredere a dreptului de proprietate asupra unor pachete de acțiuni ale Companiei de Asigurări „ASITO” S.A., – 83,1 % , a băncilor comerciale S.A. „Victoriabank” – 28,34 % și S.A. „Banca de Economii”- 18,49 %.

În cadrul cauzei penale vizate, de către procurorii anticorupție au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală, după cum urmează:

– 9 martori au fost audiați;
– 3 ordonanțe de ridicare a documentelor pertinente pe caz, au fost emise și executate;
aproximativ 1.500 de file a documentelor ridicate, au fost supuse examinărilor;
– 1 cerere de asistență juridică în materie penală, a fost formulată, precum și alte acțiuni de urmărire penală necesare stabilirii adevărului pe caz.

„Urmărirea penală pe caz poartă un caracter activ, iar despre rezultatele investigațiilor, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică cu respectarea caracterului confidențial al activității desfășurate și a prezumției de nevinovăție a persoanelor”, precizează PA într-un comunicat de presă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X