Instituțiile statului nu vor mai fi păzite de companii private. Proiectul, avizat pozitiv de Guvern

Autor: , in Social / 3 noiembrie, 2021, 17:44

Instituțiile de stat nu vor mai putea fi păzite de companiile particulare de pază. În cadrul ședinței de miercuri, 3 noiembrie, Guvernul a avizat pozitiv proiectul ce prevede asigurarea cu pază a obiectivelor de importanță strategică doar de către întreprinderile de stat.

Dintre întreprinderile de stat fac parte ÎS „Servicii Pază”, fondată de Ministerul Afacerilor Interne, ÎS „Detașamentul Paza Paramilitară” și ÎS „Scutul Energetic”, ambele fondate de Agenția Proprietății Publice.

Astfel, de pază particulară nu vor putea beneficia Ministerele, autorităţile administrative centrale subordonate Guvernului, autoritățile publice autonome, instituțiile publice fondate de Executiv, întreprinderile de stat şi societățile comerciale cu capital de stat.

De asemenea, vor fi păzite doar de către întreprinderile de stat instanţele judecătoreşti, Procuratura, obiectivele de păstrare şi depozitare a armelor și muniţiilor, precum și obiectivele de păstrare a substanțelor narcotice și psihotrope, cu excepția instituţiilor medicale şi farmaciilor private.

Prin urmare, instituțiile vor încheia contracte cu una din întreprindere de stat care prestează servicii de pază. Contractele urmează a fi încheiate prin procedura de achiziție, cu asigurarea principiului concurenței.

Documentul urmează a fi transmis Parlamentului pentru examinare și aprobare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X