Magistrații au prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pentru Alexandr Stoianoglo

Autor: , in Actualitate / Justiție / 3 noiembrie, 2021, 17:52

Magistrații sediului Ciocana a Judecătoriei Chișinău au admis miercuri, 3 noiembrie, solicitarea procurorului și au prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pentru procurorul general suspendat Alexand Stoianoglo.

Procurorului de caz Victor Furtună a solicitat prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele lui Alexandr Stoianoglo, iar demersul a fost acceptat de magistrați.

Vezi și: Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă cererea lui Stoianoglo împotriva CSP (DOC)

Amintim că, ieri, magistrații Curții de Apel Chișinău au declarat inadmisibilă cererea depusă de către procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo împotriva Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) prin care a contestat hotărârea în urma căreia a fost inițiată urmărirea penală în privința sa.

După o ședință care a durat aproape patru ore, marți, 5 octombrie, majoritatea membrilor CSP au votat pentru admiterea sesizării deputatului PAS, Lilian Carp în care îl acuză pe Alexandr Stoianoglo de corupere pasivă și abuz în serviciu.

Carp îl acuză pe Stoianoglo de corupere pasivă și abuz în serviciu: Am depus o sesizare la CSP (VIDEO)

Stoianoglo e vizat într-un dosar legat de mai multe încălcări depistate în activitatea sa. Printre acestea ar fi vorba despre despre implicarea procurorului general în dosarul „Laundromat”, dar și decizia de a renunța la învinuirile aduse controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Vezi și: 20 de zile de la reținerea lui Stoianoglo. Acțiunile efectuate în cadrul cauzei penale: Percheziții, audieri, ordonanțe, expertize judiciare și solicitări

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X