Acte falsificate, depistate la controlul de frontieră. Explicația unui moldovean: „I-am dat 50 de euro și de atunci nu l-am mai văzut”

Autor: , in Social / 4 noiembrie, 2021, 15:58

Un permis de conducere pentru patru categorii de mijloace de transport și o viză israeliană au fost identificate cu indici de falsificare. Incidentele au fost înregistrate de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Aeroportul Internațional Chișinău.

„Aveam nevoie de permis pentru a mă angaja mai ușor în străinătate și întâmplător am cunoscut pe cineva care m-a ajutat. Când am primit permisul i-am dat 50 de euro și de atunci nu l-am mai văzut”, a declarat un tânăr asupra căruia a fost depistat permisul de conducere moldovenesc neveridic.

Actul a fost identificat în timpul verificărilor suplimentare de către polițiștii de frontieră din PTF Sculeni. Tânărul documentat este un conațional din raionul Fălești care se deplasa ca pasager cu ruta Republica Moldova-Spania.

Un alt călător a rămas fără actul de călătorie după ce s-au constatat indici necaracteristici pe viza israeliană lipită în document. Bărbatul de 50 de ani s-a arătat nedumerit de cele depistate întrucât din 2015 are încheiat un contract de muncă cu o agenție din Israel și în fiecare an își perfectează viza. Cazul a fost consemnat la intrare în țară în punctul de trecere Aeroport Internațional Chișinău.

Actele au fost ridicate și transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității. În dependență de rezultat se va face încadrarea juridică a faptei și luarea măsurilor legale ce se impun.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X