(DOC) Maia Sandu a semnat decretul privind demisia Rozalinei Albu din funcția de secretară generală adjunctă a Aparatului președintei

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 noiembrie, 2021, 16:26

Președinta Maia Sandu a semnat joi, 4 noiembrie, decretul privind demisia Rozalinei Albu din funcția de secretară generală adjunctă a Aparatului președintei Republicii Moldova.

Demisia va fi acceptată la data de 5 noiembrie 2021, în temeiul art. 65 alin.(1) și (3) din Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

Rozalina Albu a fost secretară generală adjunctă a Aparatului Președintelui Republicii Moldova din martie 2021.

Decretul a fost semnat după ce Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 3 noiembrie, numirea Rozalinei Albu în calitate de directoare a Serviciului Fiscal de Stat.

Numirea Rozalinei Albu vine după ce în data de 29 octombrie, directorul Serviciului Fiscal de Stat (SFS), Serghei Pușcuța a demisionat din funcție.

Rozalina Albu este expertă în administrare, buget și consultanță financiară cu o experiență de peste 15 ani în sectorul public și privat. În 2019, a fost șefă de cabinet la Ministerul Finanțelor, iar în perioada 2008–2012 a condus Secția elaborarea bugetului și prognoze multianuale. Timp de 7 ani, a lucrat pe poziții manageriale în Microsoft Irlanda și Ericsson Moldova. Are studii de masterat în comerț internațional și integrare europeană la Universitatea Antwerpen și studii universitare de licență în economie și finanțe. Ea susține că vorbește fluent rusa, engleza și franceza.

Rozalina Albu este și candidata pentru funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul propus de Natalia Gavrilița.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X