Maia Sandu, sesizare la CSP. Solicită inițierea procedurii de evaluare a performanțelor lui Alexandr Stoianoglo

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 4 noiembrie, 2021, 17:42

Președinta Maia Sandu solicită inițierea procedurii de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. În acest sens, a transmis astăzi, 4 noiembrie, o sesizare către Consililiul Superior al Procurorilor.

„Decizia de a iniția procedura de evaluare e determinată de necesitatea consolidării încrederii societății în instituția Procuraturii, încredere compromisă de lipsa rezultatelor în combaterea criminalității și corupției, în special în dosarele de rezonanță, în perioada în care aceasta a fost condusă de procurorul general suspendat”, a argumentat Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că instituțiile statului implicate în lupta anticorupție trebuie să acționeze ferm, după lege, și să țină cont de așteptările societății.

„Cetățenii cer să se facă dreptate. Cetățenii nu vor o procuratură care asistă neputincioasă când statul este devalizat. În calitate de președinte, îmi doresc ceea ce își doresc oamenii: legea să fie respectată, iar cei care au comis abuzuri să fie sancționați corespunzător”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că, magistrații au admis miercuri, 3 noiembrie, solicitarea procurorului și au prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pentru procurorul general suspendat Alexand Stoianoglo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X