18 bebeluşi din Vietnam, vaccinaţi din greşeală împotriva COVID-19 cu doze de la Pfizer. Un membru al personalului medical, suspendat din funcție

Autor: , in COVID-19 / Externe / 5 noiembrie, 2021, 17:05

Optsprezece bebeluşi din Vietnam au fost vaccinaţi din greşeală cu doze Pfizer împotriva Covid-19, în loc de alte vaccinuri specifice vârstei. Reprezentanții Departamentului de Sănătate din capitala Hanoi susțin că până vineri, 5 noiembrie, după 48 de ore de la administrare, nu au fost raportate efecte adverse.

„Acest incident s-a produs miercuri, 3 noiembrie, la un centru medical din cartierul Quoc Oai din Hanoi, la o vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 6 luni, când un membru al personalului medical i-a imunizat împotriva COVID-19, în loc să le administreze vaccinurile aprobate pentru vârsta lor”, a declarat Departamentul de Sănătate din Hanoi într-un raport, citat de dpa.

Imediat după descoperirea greşelii, centrul a raportat situaţia autorităţilor locale, care au ordonat centrului să transfere sugarii la Spitalul Sfântul Pavel pentru a fi monitorizaţi, notează Agerpres.

Până vineri dimineaţă, 5 noiembrie, după 48 de ore de la injectare, majoritatea sugarilor erau treji, mâncau bine, iar unii prezentau semne de febră, agitaţie şi poftă scăzută de mâncare – efecte secundare frecvente după vaccinare – însă nu au fost raportate efecte adverse, a raportat departamentul amintit, adăugând că starea micuţilor este stabilă.

Autorităţile districtuale l-au suspendat pe membrul personalului medical care a vaccinat sugarii şi pe alţi patru care au fost implicaţi în incident.

Ministerul Sănătăţii din Vietnam a aprobat vaccinarea împotriva COVID-19 doar pentru copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X