Primarul ales al New York-ului vrea să fie plătit în bitcoin

Autor: , in Externe / 5 noiembrie, 2021, 15:13

Primarul ales al New York-ului, democratul Eric Adams, a declarat joi că va încasa primele trei salarii în bitcoin. El și-a exprimat intenția de a face din oraşul său ”centrul industriei cirptomonedelor”, după ce va prelua mandatul în ianuarie, transmite Reuters, citat de Digi24.

„În New York evoluăm întotdeauna în stil mare aşa că îmi voi încasa primele trei salarii în bitcoin atunci când voi deveni primar. New York va deveni centrul industriei criptomonedelor şi al altor industrii inovatoare, care se dezvoltă rapid. Staţi să vedeţi!”, a scris Adams pe Twitter.

Mesajul primarului ales democrat a fost un răspuns către primarul din Miami, Francis Suarez, care a scris într-un mesaj pe Twitter că îşi va lua salariul în bitcoin.

Suarez a fost reales marţi și are ca obiectiv transformarea Miami într-un hub pentru criptomonede. Oraşul a colaborat cu CityCoins pentru a dezvălui „MiamiCoin” în august, un protocol care a trimis municipalităţii aproximativ 7,1 milioane de dolari, a scris Washington Post în septembrie.

Nu este prima dată când Adams răspunde Miami în legătură cu o competiţie de criptomonede între cele două oraşe.

După ce a câştigat nominalizarea democrată în iunie, el a promis într-un discurs că oraşul va deveni „centrul bitcoin”, printre alte tehnologii, şi a adăugat: „Miami, ai avut şansa ta”.

„Vom deveni centrul ştiinţei vieţii, centrul securităţii cibernetice, centrul maşinilor cu conducere autonomă, al dronelor, centrul bitcoin. Vom fi centrul tuturor tehnologiilor”, a spus el în timpul discursul victoriei.

Eric Adams, un democrat, va deveni în ianuarie al doilea primar de culoare al celui mai popular oraş din Statele Unite, după ce l-a învins pe republicanul Curtis Sliwa, fondatorul patrulei de siguranţă civilă Guardian Angels, în alegerile de marţi.

Eforturile de a transforma New York-ul într-un hub pentru criptomonede ar putea atrage însă atenţia procurorului general din New York, Letitia James, care a lansat recent o campanie împotriva companiilor de criptomonede neînregistrate.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a fost tranzacţionată joi în jur de 61.260 de dolari pe unitate, în scădere cu 3%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X