APP anunță că va contesta licitația cu privire la terenul pe care este amplasată cariera de piatră din Pervomaisc

Autor: , in Actualitate / Social / 6 noiembrie, 2021, 10:29

Reprezentanții Agenției Proprietății Publice (APP) au anunțat că vor contesta în judecată, luni, 8 noiembrie, rezultatele licitației desfășurate în Ucraina, cu privire la autorizația acordată unei companii ucrainene cu privire la terenul pe care este amplasată „Cariera de piatră concasată din granit” din localitatea Pervomaisc.

„În ciuda faptului că s-au depus eforturi și s-au întreprins mai multe acțiuni de anulare a licitației cu privire la terenul pe care este amplasată „Cariera de piatră concasată din granit” din Pervomaisc, partea ucraineană responsabilă pentru geologie și geodezie a desfășurat totuși licitația”, au precizat reprezentanții APP.

Responsabilii de la Agenția Proprietății Publice susțin că, anterior, au făcut numeroase demersuri către organele competente ale Ucrainei: Procuratura Generală, Serviciu de Securitate, Ministerul Mediului și Resurse Minerale ale Ucrainei și Agenția de stat de Geologie și Resurse Minerale ale Ucrainei. De asemenea, mai spun că, a fost trimis și un reprezentant al APP la Kiev pentru a monitoriza și redresa situația.

„Ținem să precizăm că la licitația de de vineri, 5 noiembrie, a fost înregistrată o singură persoană juridică (…) Vom întreprinde toate măsurile necesare pentru a nu permite prejudicierea intereselor statului.”,a anunțat APP.

Amintim că, în data de 20 octombrie, după declarațiile ex-vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, prin care solicită Procuraturii Generale să informeze societatea despre soarta dosarului penal pornit pe faptul devalizării carierei de piatră concasată din Pervomaisc (Ucraina), reprezentanții instituției au venit cu mai multe precizări. În prezent, există o cauză penală și sunt cercetate acțiuni ilegale ce au adus daune de peste 22 milioane de lei.

Detalii: „Daune de peste 22 de milioane de lei”. Procuratura Generală, reacție privind cariera de piatră concasată din Pervomaisc

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) susțin că circumstanțele invocate constituie subiect de investigație în cadrul unei cauze penale, pornite în februarie 2021.

„În prezent, cauza penală vizată se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție, care examinează acțiunile pretinse a fi ilegale ale unor factori de decizie din cadrul ÎS „Cariera de piatră concasată din Pervomaisc” și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin prisma săvârșirii infracțiunii de abuz de serviciu (art.327 alin.(2) lit.b1) din Codul penal), săvârșit din interes material, în scopul realizării intereselor personale sau în interesul unor terțe persoane, care în consecință au cauzat daune în proporții deosebit de mari, în valoare de aproximativ 22.164.500 de lei”, au precizat reprezentanții PG.

Totodată, și Procuratura Anticorupție anunță că a efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea cercetării circumstanțelor cazului complet, obiectiv și sub toate aspectele:

„Printre acțiunile întreprinse de procurorii anticorupție pentru investigarea cazului sesizat, se numără și cererea de asistență juridică internațională, adresată în aprilie 2021, organelor competente din Ucraina, care la moment se află în proces de executare”.

Responsabilii de la Procuratura Anticorupție susțin că conlucrează „eficient” cu oficiul Procurorului General al Ucrainei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X