Grosu comentează demisia lui Kulminski: „Chiar sunt motive personale”. Ce spune despre suplinirea funcției de vicepremier pentru Reintegrare

Autor: , in Actualitate / Social / 6 noiembrie, 2021, 09:59

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că viceprim-ministrul Vladislav Kulminski a demisionat din motive personale pe care nu le poate vocifera, precizând că nu există nicio supărare între membrii guvernării. Declarațiile au fost făcute vineri seara, 5 noiembrie, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

„Chiar sunt motive personale. Eu nu sunt în drept să le vociferez. Dacă dumnealui va dori să spună, atunci el va spune. Este o persoană la care noi ținem, a avut o contribuție foarte bună și valoroasă pe dimensiunea reintegrării. Eu sunt sigur și am toată certitudinea că dumnealui va rămâne alături de noi, chiar am discutat cu el” a declarat Grosu.

Președintele Parlamentului a mai spus că Vladislav Kulminski i-a asigurat că, chiar dacă a trebuit să ia această decizie, va rămâne „resursă pentru mine, pentru colegii mei atunci când vom discuta despre reintegrarea țării”.

Cât despre suplinirea funcției de vicepremier pentru Reintegrare, Grosu a subliniat că actualmente sunt câteva persoane care i-ar putea lua locul lui Vladislav Kulminski.

„Sunt câteva opțiuni. Acum se poartă discuții cu aceste persoane. Sunt persoane care, la fel, au experiență în acest domeniu. Dânșii sunt acum în proces de analiză pentru că presupune niște angajamente. Dânșii sunt implicați în anumite activități. Scopul nostru este ca rapid să suplinim această poziție, pentru că noi în Parlament avem nevoie de un interlocutor în cadrul Guvernului”, a precizat Grosu.

Vezi și: Natalia Gavrilița, după demisia lui Vladislav Kulminski: Regretăm decizia, dar înțelegem circumstanțele personale

La trei luni după ce a fost numit în funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski a anunțat vineri, 5 noiembrie, că demisionează din motive personale. Acesta a explicat că evenimentele din familie cer prezența sa fizică practic non-stop.

„Stimaţi prieteni, din motive personale am depus cererea de demisie din funcţia de vice-prim ministru pentru Reintegrare. Evenimentele recente din familie cer prezența mea fizică practic non-stop, ceea ce nu-mi mai permite să mă dedic în continuare pe deplin sarcinilor care se cuvin funcţiei deţinute. În acest scurt timp am muncit și contribuit la asigurarea stabilităţii pe segmentele de care eram responsabil în timpuri deloc uşoare pentru țara noastră. Îi mulţumesc doamnei Prim-ministru, doamnei preşedinte și întregii echipe pentru încredere. Rămân mereu la dispoziţia colegilor pentru orice suport profesional de care va fi nevoie”, a declarat Kulminski.

Premierul desemnat Natalia Gavrilița a primit vineri, 6 august, votul de încredere al deputaților din Parlamentul de la Chișinău. Deputații au votat pentru învestirea Cabinetului de miniștri.

Pentru învestirea Guvernului au votat 61 deputați.

Citește și: Vladislav Kulminski a demisionat din funcţia de viceprim-ministru pentru Reintegrare. Motivul invocat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X