Peste 100 de blocuri locative cu mansardă din Capitală vor fi inspectate. Motivul

Autor: , in Actualitate / Social / 6 noiembrie, 2021, 10:58

Peste 100 de blocuri locative cu mansardă Chilinău vor fi inspectate. Reprezentanții Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST) au demarat acțiunile de evaluare și prevenire a riscului la incendiu la blocurile locative cu etaj mansardă.

Responsabilii din cadrul Direcției supravegherea de stat a măsurilor contra incendiilor și protecției civile ai AST în comun cu reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Primăriei Chișinău urmează să inspecteze peste 100 de blocuri locative.

„În procesul de evaluare a blocurilor, inspectorii verifică toate căile de evacuare a fumului, prezența actelor de verificare a canalelor de ventilare, starea tehnică a rețelelor și instalațiilor electrice, precum și protecția termică a elementelor constructive combustibile”, au precizat reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Pe parcursul derulării inspecției tehnice, reprezentanții IGSU vor informa persoanele responsabile de gestionarea blocurilor locative cu etaj mansardă despre riscurile apariției unor eventuale situații de urgență, precum și despre acțiunile care trebuie întreprinse în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

În urma evaluării riscului de incendiu, reprezentanții AST vor întocmi un raport cu privire la starea de apărare împotriva incendiilor a obiectivelor supuse evaluării și va transmite instituțiilor de resort prescripții obligatorii spre executare.

Amintim că, un incendiu devastator a avut loc sâmbătă, 23 octombrie, într-un apartament dintr-un bloc de locuit de pe strada Ion Pelivan din sectorul Buiucani al Capitalei. Focul a izbucnit în interiorul unui apartament de la etajul 6 cu răspândire spre mansarda blocului de locuit. În urma incendiului, 20 de familii au rămas fără locuințe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X