Vladimir Voronin a fost reales la conducerea PCRM

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 noiembrie, 2021, 16:31

Vladimir Voronin a fost reales în funcția de președinte al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM). Decizia a fost aprobată duminică, 7 noiembrie, la cel de-al IX-lea Congres al partidului.

Elena Bodnarenco a confirmat pentru COTIDIANUL că Vladimir Voronin a fost reales la șefia PCRM.

„La congres a fost înaintată o singură candidatură. Cu vot unanim, domnul Vladimir Voronin a fost reales la conducerea PCRM”, ne-a declarat Bodnarenco.

De asemenea, au fost ales doi vicepreședinți ai PCRM. Este vorba despre Nigai Veaceslav și Oleg Reidman.

Totodată, au fost aleși doi secretari ai partidului: Constantin Starîș și Elena Bodnarenco.

„Încă în luna septembrie eram decis să plec de la conducerea partidului, apoi am fost influențat de anumite circumstanțe. A trecut timpul și s-au întâmplat multe lucruri. Mulți au părăsit arena politică. De exemplu, a plecat Filip, Candu, Chirtoacă și, ultima picătură – plecarea lui Dodon. Nu am vrut să stau cu ei în același rând. Cu acești … nici nu știu cum să-i numesc ca să nu îi jignesc. Eu am creat acest partid, eu am depus eforturi și să stau în rând cu acești … Chirtoacă, Usatîi? Ei au plecat pentru că s-a terminat finanțarea”, a declarat Voronin.

Anterior, Voronin spunea că renunță la funcție, după aproape 3 decenii la conducerea Partidului Comuniștilor (PCRM).

„Toată țara face schimbări, numai comuniștii rămân în urmă, нечестно (tr: nu este cinstit). Asta nu e despre comuniști. Noi întotdeauna eram красное знамя (tr:steagul roșu) și вперёд (tr: înainte). Trebuie. Eu cred că voi fi înțeles de organizațiile teritoriale și de comuniști. Așa termen lung în fruntea partidului, nu sunt alte exemple în istoria partidelor comuniste. Eu nu mă compar cu așa figuri de nivel cosmic, dar spun că deja e timpul”, a argumentat Voronin.

Vladimir Voronin are 80 de ani. Timp de 8 ani, între 4 aprilie 2001 și 11 septembrie 2009 a fost președintele Republicii Moldova.

La data de 4 aprilie 2001 a fost ales președinte al Republicii Moldova. Apoi, a fost reales, la 4 aprilie 2005, în funcția de șef de stat, cu 75 voturi ale deputaților PCRM, PPCD, PDM și PSL. Două voturi au fost anulate, iar un singur vot a fost acordat academicianului Gheorghe Duca.

Între 12 mai – 14 august 2009 a fost președinte al Parlamentului Republicii Moldova

În prezent este deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X