Dosarul falselor certificate de vaccinare anti-COVID-19: CNA desfășoară percheziții la mai multe instituții medicale

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 9 noiembrie, 2021, 15:06

La sediile unor instituții medicale din sectorul Rîșcani al Capitalei și Stăuceni, în prezent, se desfășoară percheziții. Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), acțiunile de urmărire penală sunt în desfășurare în dosarul corupției cu certificate de vaccin anti COVID-19.

„Ofițerii CNA și procurorii anticorupție desfășoară percheziții la sediile unor instituții medicale din sectorul Râșcani și Stăuceni. Sunt vizați lucrători medicali, suspectați de acte de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid-19”, au anunțat reprezentanții CNA, menționând că ulterior vor reveni cu mai multe detalii.

Perchezițiile au loc la o zi după ce trei persoane au fost reținute în cadrul unui dosar ce vizează acțiuni de pretindere și primire de mită pentru eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19.

Detalii la acest subiect: Schemă de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19: Trei persoane, reținute. Stenograma discuțiilor

Ca rezultat al acțiunilor operative, s-a stabilit că trei intermediari, împreună cu angajați ai instituțiilor medicale sanitare publice din țară ar fi organizat eliberarea a zeci de certificate de vaccinare anti COVID-19, fără imunizarea de facto și cu introducerea datelor în registrul de evidență a certificatelor de vaccinare.

În fapt, intermediarii găseau în cercurile lor doritori de a se vaccina, pe care îi direcționau la angajații medicali. Aceștia din urmă mimau imunizarea, distrugând vaccinurile contra COVID-19.

Datele anchetei arată că, sumele pretinse și primite variau între 4.000 și 6.000 de lei pentru un certificat, bani ce erau distribuiți corespunzător rolului fiecărui participant în schema infracțională.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X