Ordinul de angajare a Valentinei Buliga în funcția de șefă a unei subdiviziuni din cadrul CNAMUP a fost anulat

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 noiembrie, 2021, 18:01

Ordinul de angajare a Valentinei Buliga în funcția de șefă unei subdiviziuni din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost anulat. Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că angajarea în funcția respectivă a fost realizată cu încălcări ale legislației în vigoare.

Ministerul Sănătății vine cu noi precizări privind numirea Valentinei Buliga în funcția de șefă a Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților, subdiviziune a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

„Astfel, în urma investigațiilor, s-a stabilit că angajarea dnei Valentina Buliga în funcția respectivă a fost realizată cu încălcări ale legislației în vigoare. Mai exact, nu a fost organizat un concurs public așa cum prevede Ordinul nr. 139 din 15.10.2015 al Ministerului Sănătății cu referire la aprobarea Regulamentului privind angajarea prin concurs al personalului medical din sistemul sănătății, publicat în Monitorul Oficial 297-300 din 30.10.2015”, a precizat Ministerul Sănătății.

Conducerea Ministerului Sănătății a subliniat că a solicitat directorului CNAMUP, Boris Golovin, să anuleze ordinul de angajare a Valentinei Buliga în contextul încălcărilor prezentate.

În rezultat, ordinul respectiv a fost anulat și a fost anunțat un concurs public pentru ocuparea funcției vacante de șef al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X