Ministerul Apărării a inițiat o anchetă internă, după ce un militar în termen a dezvăluit că a fost hărțuit în armată

Autor: , in Social / 11 noiembrie, 2021, 17:07

Un militar în termen susține că a fost supus unui șir de umilințe și abuzuri după ce s-a aflat că este homosexual. Acesta a declarat că își asumă consecințele și înțelege că acțiunile sale vor fi apreciate ca dezertare.

Tânărul a afirmat că nu se întoarce în unitatea militară și își asumă pedeapsa, inclusiv cu închisoare.

„În ultimele șase luni am fost supus hărțuirii în unitatea militară, din motiv că sunt gay. Astfel, am decis să nu mă întorc. Sunt pe deplin conștient că acțiunile mele vor fi apreciate drept dezertare. Îmi asum responsabilitatea pentru posibila pedeapsă, inclusiv cu închisoarea, dacă judecătorul va considera necesar să mi-o aplice. Însă eu am datoria, în primul rând, față de mine de respect și o șansă la fericire”, a mărturisit Marin.

Ministerul Apărării a inițiat o anchetă internă.

„La Ministerul Apărării a fost inițiată o anchetă internă pe acest caz. Informația este confirmată de Doina Ioana Straisteanu, avocata Centrului de Informții GENDERDOC-M, în urma discuției cu Ministrul Apărării. Acțiunile de mai departe ale Centrului de Informații GENDERDOC-M vor depinde de rezultatele anchetei”, au precizat reprezentanții organizației neguvernamentale.

„Marin este un tânăr care a fost supus hărțuirii și umilinței în armată, după ce s-a aflat că este homosexual. Marin a ieșit public pentru a spune că nu se întoarce în armată, chiar dacă riscă de a fi cercetat penal”, este mesajul publicat de organizația neguvernamentală GenderDoc-M.

Mesajul publicat în data de 10 noiembrie:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X