Moldtelecom are un nou director interimar, după ce Viorel Postolachi a demisionat din funcție

Autor: , in Actualitate / Social / 11 noiembrie, 2021, 14:40

Alexandru Ciubuc va conduce începând de astăzi, 11 noiembrie, operatorul național de servicii de telecomunicații din Republica Moldova – S.A. Moldtelecom. Potrivit Agenției Proprietăți Publice (APP), acesta a fost prezentat deja în fața colegilor. Se întâmplă după ce, Viorel Postolachi a demisionat din funcție.

Potrivit APP, Alexandru Ciubuc a petrecut ultimii 12 ani în Belgia. Este co-fondator al „Enabld” – platformă care oferă expertiză în vânzări, marketing și parteneriate strategice în comunicații, dar și co-fondator al „DAS Solutions” – o companie care dezvoltă soluții software fiabile și performante pentru industriile de telecomunicații, Fintech, asigurări și e-sănătate.

„Specialiștii de aici sunt garanția că Moldtelecom are un potențial mult mai mare și o importanță strategică absolută. Misiunea noului director va fi să facă urgent o evaluare a stării lucrurilor din întreprindere, să gestioneze cu succes echipa și activitățile, dar și să accepte provocarea de a moderniza infrastructura și de a dezvolta servicii noi – utile consumatorilor și în pas cu schimbările globale la care asistăm în ultima perioadă,” a declarat directorul general al APP, Eugeniu Cozonac.

Directorul interimar al Moldtelecom susține că, prioritar, se va axa pe trei idei de bază.

„Orientarea către client – va juca un rol primordial în câștigarea încrederii consumatorilor în serviciile noastre. Apoi este foarte importantă optimizarea proceselor și a costurilor. Iar în al treilea rând ne vom concentra pe inovații tehnologice și pe crearea de servicii noi”, a punctat Ciubuc.

Mold-street scrie că la începutul acestei luni, a fost demis din funcția de director general al SA Moldtelecom (100%
din capital este deținut de stat), Viorel Postolachi. Informaţia a fost confirmată de surse ale Mold-street din cadrul companiei, dar pe pagina WEB a operatorului de telefonie şi cea a Agenţiei Proprietăţii Publice nu este nicio informaţie în acest sens.

Motivele acestei demisii nu au fost anunţate, dar ea vine la scurt timp după ce Moldtelecom şi Deutsche Telekom Global Carrier (TGC) au semnat un contract de parteneriat exclusiv privind prestarea de către TGC a serviciilor wholesale de terminare a traficului internațional de voce, începând cu 1 noiembrie 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X