Parlamentul a demis toți membrii Consiliului Audiovizualului

Autor: , in Actualitate / Social / 11 noiembrie, 2021, 15:38

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au fost demiși. Decizia a fost aprobată la ședința Parlamentului de joi, 11 noiembrie.

Raportul cu privire la activitatea Consiliului Audiovizualului al Republicii Moldova în anul 2020 a fost respins.

Deputații au audiat de activitate al Consiliului Audiovizualului Republicii Moldova (CA), pentru anul 2020. În consecință, raportul a fost respins, cu votul a 55 de deputați. Proiectul de hotărâre adoptat mai prevede demiterea de drept a membrilor Consiliului Audiovizualului.

„Consiliul Audiovizualului nu a asigurat respectarea de către furnizorii și distribuitorii de servicii media a cerințelor de asigurare a imparțialității, echilibrului și favorizării liberei formări a opiniilor în conținuturile programelor audiovizuale, în special în perioada campaniilor electorale, care au avut loc în anul 2020”, a declarat președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Astfel, Tatiana Buraga, Ala Ursu-Antoci, Lidia Viziru, Iulian Roșca, Larisa Manole, Corneliu Mihalache, Artur Cozma, Dragoș Vicol și Ion Robu vor fi demiși din funcție

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, CA este format din șapte membri – trei propuși de fracțiunile parlamentare, doi de organizațiile societății civile și câte unul, propus de Guvern și de Președinție. Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați prin hotărâre de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X