Administratoarea USAID vine la Chișinău. Samantha Power va avea întrevederi cu Maia Sandu și Natalia Gavrilița

Autor: , in Politic / 15 noiembrie, 2021, 13:02

Administratoarea Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Samantha Power, vine la Chișinău. Aceasta va întreprinde în perioada 16-18 noiembrie o vizită în Republica Moldova.

Reprezentanții USAID au declarat că administratoarea Samantha Power va călători în Republica Moldova pentru a promova parteneriatul dintre Statele Unite ale Americii și poporul moldovenesc, dar și pentru a participa la evenimente ce demonstrează angajamentul USAID de a sprijini agenda de reforme a țării.

„În timpul aflării în Republica Moldova, Samantha Power va lansa un nou program de îmbunătățire a competitivității sectoarelor în creștere ale țării – cel digital și cel al tehnologiei comunicațiilor”, au subliniat reprezentanții USAID.

Administratoarea USAID, Samantha Power va avea întrevederi cu președinta Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița.

„Vor discuta despre progresul democratic al Republicii Moldova și eforturile USAID, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, de a spori transparența guvernului și oportunitățile economice, de a elimina corupția și de a îmbunătăți viața cetățenilor țării”, au precizat reprezentanții USAID.

În plus, Samantha Power se va întâlni cu jurnaliști, societatea civilă și grupuri comunitare, oamenii de afaceri și administrația publică locală.

Vezi și: (VIDEO) 60 de ani de la înființarea USAID: „Au transformat comunitățile și oamenii întru binele generațiilor viitoare”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X