ANI vine cu precizări referitor la actul de constatare în privința fostului deputat Radu Rebeja

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 noiembrie, 2021, 14:32

La scurt timp după ce constatarea a fost catalogată ca fiind „stranie, greșită, ilegală și chiar calomnioasă”, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a venit cu mai multe precizări referitor la actul emis în privința fostului deputat democrat Radu Rebeja prin care s-a stabilit incompatibilitate de funcție.

„Orice subiect supus controlului la ANI are dreptul să se apere în instanța de judecată și să demonstreze contrariul. Referitor la acuzațiile domnului Rebeja din postarea publicată pe o rețea de socializare, menționăm că acestea sunt obișnuite pentru noi, având în vedere că nu este primul subiect, care face declarații publice, după ce a fost constatat cu încălcări ale legii ANI. În articolul din lege, invocat în această postate, se spune că mandatul de deputat este incompatibil cu orice altă funcție remunerata, cu excepția activităților didactice și științifice”, au comentat reprezentanții ANI.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a subliniat că funcția pe care a deținut-o Rebeja la această asociație simultan cu mandatul de deputat, prin natura ei este remunerată.

„Faptul că nu a încasat un salariu, nu-l absolvă de răspunderea juridică. Precizăm că, din momentul accederii într-o funcție de demnitate publică, persoana trebuie să-și soluționeze incompatibilitatea în termen de 30 de zile. Acțiune pe care dl Rebeja nu a intreprins-o, cel puțin asta reiese din probatoriul acumulat. Reiteram că Autoritatea aplică legislația în vigoare și nu pot exista dubii referitoare la vreo încălcare în ceea ce privește decizia inspectorului. Totodată, domnul Rebeja în postarea publicată se contrazice, având în vedere că funcția deținută în cadrul Asociației nu are caracter didactic și nici științific, respectiv, potrivit legii, deținerea acestor două funcții sunt incompatibile”, au conchis reprezentanții ANI.

Menționăm că, fostul deputat democrat (PDM), Radu Rebeja, a venit cu o reacție la constatarea Autorității Naționale de Integritate (ANI) cu privire la încălcarea regimului juridic al incompatibilității, calificând-o ca fiind „stranie, greșită, ilegală și chiar calomnioasă”.

Fostul deputat democrat a spus că urmează să decidă dacă va ataca decizia ANI în instanța de judecată.

La acest subiect: Reacția lui Rebeja, după ce ANI a depistat că a încălcat regimul juridic al incompatibilităților: „Sunt mirat. Constatarea e stranie”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X