„Călătoriile vor fi mai ușoare”. Comisia Europeană a adoptat decizia de echivalare a certificatelor COVID-19 moldovenești cu cele din cadrul sistemului certificatului digital al UE

Autor: , in COVID-19 / Social / 15 noiembrie, 2021, 16:06

Uniunea Europeană (UE) va recunoaște începând de marți, 16 noiembrie, certificatele COVID-19 eliberate de autoritățile Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe, Nicu Popescu, dar și comisarul european pentru Extindere, Oliver Varhelyi.

„Veste bună de la Bruxelles! Astăzi, Comisia Europeană a adoptat decizia de echivalare a certificatelor noastre naționale COVID-19 cu cele din cadrul sistemului certificatului digital al Uniunii Europene. Astfel, din 16 noiembrie, certificatele moldovenești vor fi tratate la fel ca cele eliberate în UE. Aceasta decizie se referă la toate cele 3 tipuri de certificate emise în țara noastră: certificatul de vaccinare, certificatul de recuperare și certificatul de testare. Este o altă reușită a echipei guvernamentale în beneficiul cetățenilor. Certificatul digital național COVID-19 va facilita libera circulație peste hotare în statele membre ale Uniunii Europene, în condiții de siguranță, pe perioada pandemiei”, a declarat ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Popescu a subliniat că regulile de călătorie în condiții de pandemie sunt în continuare supuse unor măsuri speciale adoptate de fiecare țară în parte.

Olivér Várhelyi a precizat că certificatele anti-COVID-19 emise de R. Moldova, Georgia și Serbia vor fi recunoscute de UE.

„Pentru acești cetățeni, călătoriile vor fi mult mai ușoare, dar și pentru cetățenii europeni care vor să călătorească în aceste țări”, a precizat Várhelyi.

Începând cu 15 octombrie, cetățenii pot descărca online Certificatul COVID-19, care include: certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare, de pe pagina: certificate-covid.gov.md.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X