În Chișinău se menține gradul de alertă „Cod roșu”. Ceban: Nu avem suficiente paturi la terapie intensivă

Autor: , in COVID-19 / Social / 15 noiembrie, 2021, 15:00

În Chișinău se menține gradul de alertă „Cod roșu”. Chiar dacă incidența îmbolnăvirilor zilnice prin infecția COVID-19 pe teritoriul municipiului este în descreștere, totuși se atestă un număr mare de decese provocate de noul tip de coronavirus. Precizările au fost făcute luni, 15 noiembrie, la ședința săptămânală a Primăriei.

Primarul Ion Ceban a declarat că, în prezent, locurile în secţiile de terapie intensivă din spitalele municipale sunt toate ocupate, iar paturile la ATI insuficiente.

De asemenea, autoritățile municipale din domeniul sănătății examinează, în comun cu specialiştii de profil, mai multe scenarii pentru intervenții în contextul prognozelor epidemiologice.

„Totuşi, vor fi menţine spaţiile medicale şi vom crea circuite Covid şi non-Covid în spitalele municipale. Punem accent pe măsurile de prevenţie a îmbolnăvirilor şi promovăm vaccinarea anti-Covid-19″, a precizat Ceban.

În cadrul ședinței, primarul Capitalei a subliniat că se atestă o dinamica pozitivă a vaccinărilor: „În ultima săptămână, în municipiu au fost administrate 7.000 de doze noi de vaccin, o cifră în creştere comparativ cu perioada anterioară”.

Amintim că, în perioada 13-14 noiembrie, în Capitală s-a desfășurat maratonul de vaccinare în colaborare cu reprezentanţii HoReCa. Potrivit datelor municipalității, în cele 2 zile de maraton, la autobuzul de vaccinare amplasat în scuarul Teatrului național de Operă şi Balet „Maria Bieșu”, au fost vaccinate 288 de persoane.

Autoritățile municipale susțin că rata de vaccinare în municipiul Chişinău este de cca 39% din numărul populaţiei, iar în rândul cadrelor medicale şi a cadrelor didactice se atestă cel mai înalt indicator la acest capitol – 96% şi respectiv 97%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X