Năstase, după decizia CSJ privind scoaterea crucifixului de la MAI: Voi pregăti dosarul pentru CEDO. Nu scoateți pe Dumnezeu din instituții

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 15 noiembrie, 2021, 17:03

Andrei Năstase susține că scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova în perioada în care conducea instituția este un act de blasfemie și de discreditare a credinței, anunțând că va pregăti dosarul pentru CEDO.

„Într-o țară în care Crucea devine subiectul unor surprinzătoare tranzacții juridice și politice, dublate de neimplicarea complice și periculoasă a unei societăți încremenite încă în tăcerea fatală a ultimilor 30 de ani, viitorul nostru pare că va fi mai degrabă o copie palidă a trecutului de care, cel puțin declarativ, încercăm să ne desprindem în fiecare zi. Am învățat să nu judec și să nu condamn acele spirite șchioape care își mărturisesc zilnic neputințele la adăpostul unor așa-zise valori și principii ciopârțite de puținătatea moralei creștine care ne străjuiește atât de tânăra noastră democrație”, a declarat Năstase.

El a mai spus că nu despre crucifixul de la MAI este vorba, dar despre credința noastră.

„Am mai învățat să nu mai am așteptări și să înțeleg, pe cât îmi este mie cu putință, că noi, oamenii, nu suntem toți la fel, nu ne dorim aceleași lucuri și nu suntem dispuși să facem eforturi similare pentru a ne construi împreună societatea de care avem cu toții atât de mare nevoie. Am învățat multe. Am priceput și mai multe. Însă, indiferent cât de multe vor mai fi lecțiile pe care eu, tu, noi toți, urmează să le învățăm, nu voi putea niciodată, dar absolut niciodată, înțelege motivele pentru care decidem, în instanțele de judecată, să ne întoarcem cu spatele la Dumnezeu!
Pentru că nu despre crucifixul de la MAI este vorba, nu despre mine sau despre decizia mea de atunci…ci despre noi toți, despre credința noastră și despre ce va mai rămâne din noi dacă vom continua așa”, a adăugat Năstase.

„Acest act de blasfemie și de discreditare a credinței, a justiției și a instituțiilor statului trebuie să fie abrogat, iar pentru asta voi depune imediat o cerere de revizuire a hotărârii criminale emise recent și voi pregăti dosarul pentru CEDO. Nu vă atingeți de Cruce, nu scoateți pe Dumnezeu din instituții, pentru că de aici si până la haos nu e decât un pas”, a conchis Năstase.

Totodată, Platforma DA condamnă decizia CSJ de a scoate crucifixul instalat de Mitropolia Moldovei și Mitropolia Basarabiei în sediul MAI:

„Un act de de blasfemie și de discreditare a credinței. Platforma DA condamnă decizia CSJ de a scoate Crucifixul instalat de Mitropolia Moldovei și Mitropolia Basarabiei în sediul MAI și consideră că acest act de de blasfemie și de discreditare a credinței, a justiției și a instituțiilor statului trebuie să fie abrogat. Or, instaurarea crucifixului de la MAI în prezența celor doi Mitropoliți a fost și un act de unitate, de consolidare a credinței noastre strămoșesti”.

Amintim că crucifixul cu pricină a fost instalat de către Andrei Năstase în perioada în care deținea funcția de ministru de Interne în Guvernul Maia Sandu. La ceremonia de inaugurare a crucifixului a participat și mitropolitul Vladimir.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X