Un centru raional a fost desemnat „Capitala Tineretului 2022” în Republica Moldova

Autor: , in Cultură/Media / 15 noiembrie, 2021, 17:42

Învingătorul concursului național „Capitala Tineretului 2022” a fost desemnat orașul Ștefan Vodă, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Localitatea câștigătoare a fost stabilită în baza deciziei Comisiei de evaluare instituită de către minister.

În cadrul Programului „Ștefan Vodă – Capitala Tineretului 2022” urmează a fi concentrate o serie de activități de tineret ale autorităţilor administrației publice centrale și locale, organizațiilor necomerciale, partenerilor de dezvoltare și societății civile.

Pentru derularea programului, Ministerul Educației și Cercetării va acorda un suport financiar în valoare de cca 1 mln de lei, iar autoritățile locale vor contribui cu peste 400 mii de lei.

În cadrul concursului, aplicantul or. Ștefan Vodă, a propus cca 51 de activități de tineretprintre care organizarea Hackathonului „Antreprenoriatul social – Be Change”; a concursului de Granturi pentru susţinerea iniţiativelor de antreprenoriat ale tinerilor; Forumul naţional „Tinerii schimbă Moldova”; Iarmarocul profesiilor; evenimente TEDx Talks etc. La fel, vor fi organizate o serie de activități tematice îndreptate spre consolidarea spiritului civic al tinerilor; promovarea unui mod sănătos de viață; crearea oportunităților de petrecere a timpului liber; dezvoltarea culturală, educaţională şi antreprenorială.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează tinerii și organizațiile de tineret, care au propuneri de activități relevante ce pot fi desfășurate în cadrul Programului ,,Ștefan Vodă – Capitala Tineretului 2022”, să compleze formularul din acest link: https://bit.ly/capitalatineretului2022.

MEC încurajează toți tinerii să beneficieze de toate oportunitățile oferite de Programul „Capitala Tineretului 2022”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X