Administratoarea USAID și prim-ministra R. Moldova fac declarații de presă comune (LIVE)

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 noiembrie, 2021, 13:13

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și administratoarea USAID, Samantha Power, au susținut o conferință de presă, miercuri, 17 noiembrie.

„Sunt bucuroasă că mă aflu în Republica Moldova. Este pentru prima dată. Frumoasă e țara (…) Revitalizarea democrației este esențială pentru a trece peste provocările pe care le întâlnește lumea astăzi (…) Ceea ce se întâmplă în Republica Moldova este un punct luminos al democrației (…) În timpul întâlnirilor mele cu președinta Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița am discutat despre agenda de reforme a Guvernului, inclusiv despre reforma sectorului justiției care este o prioritate pentru acest Guvern”, a declarat administratoarea USAID, Samantha Power.

„Mesajul meu în întâlnirile mele cu societatea civilă și cu jurnaliști a fost următorului: SUA vor fi alături de cetățenii R. Moldova. Analizăm ce tip de ajutor vom putea oferi pentru a fi pe aceeași linie cu cetățenii moldoveni”, a mai spus Samantha Power.

Asistența USAID are un rol important în susținerea eforturilor de dezvoltare ale Moldovei, în stimularea proceselor democratice, în construirea unei societăți puternice, incluzive și reziliente, în consolidarea creșterii economice, în îmbunătățirea mediului de afaceri, ceea ce se pliază și cu acțiunile ferme ale Guvernului pentru îmbunătățirea nivelului de trai pentru toți cetățenii.

Natalia Gavrilița a spus că a discutat cu Samantha Power despre consolidarea în continuare a cooperării bilaterale.

„Salutăm lansarea Strategiei USAID de cooperare pentru dezvoltarea țării pentru 2020-2025, care își prezintă viziunea pentru un nou parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova și care are ca scop realizarea a două obiective de dezvoltare: – consolidarea democrației participative și creșterea economică durabilă. Salutăm și lansarea unui nou Program USAID de 5 ani – Activitatea Tehnologiilor Viitorului, în valoare de 32 milioane de dolari SUA – care vizează creșterea competitivității sectoarelor în creștere ale tehnologiei digitale și a comunicațiilor din țara noastră. Acest program o dovadă semnificativă a unei abordări receptive a asistenței USAID în Moldova. Bazându-ne pe realizările investițiile USAID în Moldova sunt sigură că aceste proiecte sunt o oportunitate atât de a consolida realizările de până acum, cât și de a dezvolta noi proiecte în sprijinul eforturilor de dezvoltare ale Republicii Moldova”, a declarat Gavrilița.

Administratoarea Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Samantha Power, întreprinde în perioada 16-18 noiembrie o vizită în Republica Moldova.

Reprezentanții USAID au declarat că administratoarea Samantha Power va călători în Republica Moldova pentru a promova parteneriatul dintre Statele Unite ale Americii și poporul moldovenesc, dar și pentru a participa la evenimente ce demonstrează angajamentul USAID de a sprijini agenda de reforme a țării.

„În timpul aflării în Republica Moldova, Samantha Power va lansa un nou program de îmbunătățire a competitivității sectoarelor în creștere ale țării – cel digital și cel al tehnologiei comunicațiilor”, au subliniat reprezentanții USAID.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X