Imagini video de la perchezițiile în care e vizat ex-președintele Curții de Apel, Alexandru Gheorghieș

Autor: , in Actualitate / Justiție / 17 noiembrie, 2021, 14:35

Procuratura Anticorupție a anunțat că în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), au fost efectuate șapte percheziții în cadrul cauzei penale, în care este vizat ex-președintele Curții de Apel, Alexandru Gheorghieș.

În urma acțiunilor de urmărire penală, Alexandru Gheorghieș și încă două persoane, complicii acestuia, au fost recunoscuți în calitate de bănuiți, urmând să fie puși sub învinuire cu înaintarea învinuirii în săvârșirea infracțiunii încriminate.

Procuratura Anticorupție a precizat că complicii au depus declarații și cooperează cu procurorii, indicând asupra faptelor imputate magistratului de îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au fost efectuate la mai multe locații printre care la biroul de serviciu, domiciliul și la automobilul care se află în folosința magistratului.

În urma operațiunilor de descindere, au fost ridicate de la magistrat mijloace bănești în valută străină, precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni, dar și valută națională, a căror proveniență magistratul nu a putut justifica și două cartușe pentru armă de vânătoare cu țeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare corectă a armei și munițiilor conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost depistate și ridicate telefoane mobile, înregistrări video din cadrul mai multor instituții, documente în original, contracte, recipise, care au importanță pentru cauza penală”, au subliniat reprezentanții PA.

Drept urmare, magistratul și încă o persoană bănuită în cadrul cauzei penale au fost reținute și plasate în izolator pe un termen de 72 de ore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X