Ministrul Afacerilor Externe al Turciei va sosi la Chișinău. Programul vizitei

Autor: , in Politic / 17 noiembrie, 2021, 13:23

Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova. Ascesta va avea mai multe întrevederi, printre care și cu președinta Maia Sandu, dar și cu prim-ministra Natalia Gavrilița.

Mevlüt Çavuşoğlu va sosi la Chișinău, joi, 18 noiembrie, la invitația ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE), Nicu Popescu.

„Programul vizitei șefului diplomației turce include o întrevedere cu omologul moldovean Nicu Popescu, totodată, în program, ministrul de externe al Turciei va fi primit de către președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului – Igor Grosu”, a precizat MAEIE.

De asemenea, cu ocazia vizitei oficialului turc, va avea loc și semnarea planului de consultări între ministerele afacerilor externe ale ambelor state pentru anii 2022 – 2023.

În cadrul discuțiilor la nivelul delegațiilor naționale vor fi abordate modalitățile de fortificare a parteneriatului strategic moldo-turc, în special în plan comercial-economic și investițional.

Programul deschis presei la ministerul de externe, include următoarele evenimente:

12:25 – 12:30 Semnarea planului de consultări pentru anii 2022 – 2023

12:30 – 12:50 Declarații de presă

Declarațiile oficialilor vor putea fi urmărite în regim online și pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X