O țară din UE interzice accesul nevaccinaților la evenimente și servicii publice. Premier: Oamenii trebuie să creadă că acest COVID ucide

Autor: , in COVID-19 / 17 noiembrie, 2021, 19:40

Cehia impune noi măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului și va interzice, începând de luni, accesul persoanelor nevaccinate anti-COVID la evenimentele şi serviciile publice. Premierul Andrej Babis a precizat, miercuri, că testele negative nu vor mai fi recunoscute, relatează Reuters.

Restricţiile, care urmează să fie aprobate de cabinet joi, survin după o creştere a infectărilor cu COVID-19 până la cifra record de 22.479 raportată marţi.

Multe ţări europene, inclusiv statele învecinate, Germania, Austria şi Slovacia, au înregistrat creşteri ale cazurilor de COVID-19 şi au început să înăsprească restricţiile. Slovacia a raportat miercuri un număr record de cazuri, iar Ungaria şi Polonia au înregistrat cele mai multe cazuri din ultimele peste şase luni.

„De luni, doar persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală vor avea acces la servicii şi evenimente publice”, a spus premierul Babis.

„Oamenii trebuie să creadă în cele din urmă că acest COVID-19 ucide”, a mai spus el.

Republica Cehă, cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, a evitat impunerea de restricţii dure în timpul ultimului val de coronavirus, guvernul promiţând să nu închidă şcolile şi să nu impună lockdown-uri, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Cu toate acestea, agravarea situaţiei în spitale a făcut guvernul să reconsidere restricţiile privind persoanele nevaccinate.

Rata de vaccinare a Cehiei este mai mică decât în alte ţări, cu 57,6% din populaţie complet vaccinată, faţă de media UE de 64,9%, conform datelor publicate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Vezi și: Cel mai dur lockdown din lume: Țara UE în care persoanele nevaccinate vor avea dreptul să iasă din casă doar pentru activități esențiale

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X