Votat de Guvern. Diferența de tarife pentru gazele naturale în perioada rece a anului va fi compensată

Autor: , in Social / 17 noiembrie, 2021, 16:51

Guvernul va compensa diferența de tarife pentru gazele naturale și energia termică, în perioada rece a anului, urmare a majorării costurilor respective. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi avizul unic la acest proiect de lege.

Potrivit proiectului, Guvernul va compensa diferența de tarif pentru consumul de gaze, în perioada noiembrie 2021-martie 2022, după cum urmează: pentru primii 50 metri cubi consumați, vor fi compensate 67% din diferența dintre prețul din luna de facturare și cel din luna octombrie 2021, iar pentru următorii 100 metri cubi consumați – 50% din diferența respectivă. De aceste compensații vor beneficia circa 746 mii de consumatori casnici.

În ceea ce privește compensațiile la energia termică, pentru prima gigacalorie consumată, Guvernul va compensa 67% din diferența dintre prețul din luna de facturare și cel din luna octombrie 2021.

Pentru implementarea proiectului, în proiectul de lege privind modificarea legii bugetul de stat pentru anul 2021 nr. 258/2020, sunt prevăzute circa 210 milioane de lei și concomitent în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2022, cica 900 milioane de lei.

Detalii la acest subiect: Cum va fi compensată majorarea tarifelor la gaz. Gavrilița: Toți consumatorii vor beneficia de susținere

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X