Andrei Balan, procurorul care va investiga acțiunile lui Alexandr Stoianoglo în dosarul expulzării profesorilor turci

Autor: , in Actualitate / Justiție / 18 noiembrie, 2021, 15:58

Andrei Balan este procurorul care va investiga acțiunile lui Alexandr Stoianoglo în dosarul expulzării profesorilor turci. O decizie în acest sens a fost pronunțată joi, 18 noiembrie, de Consiliul Superior al Procurorilor.

Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), Andrei Balan a fost desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) să investigheze sesizarea depusă de către ex-deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, privind acțiunile procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo în legătură cu expulzarea celor 7 profesori turci și pedeapsa cu care s-a ales fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari.

Stoianoglo a fost acuzat că nu ar fi investigat în mod efectiv cazul privind expulzarea profesorilor turci.

Extrasul din decizia de condamnare a fostului director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, pe cazul expulzării celor șapte profesori turci de la liceele „Orizont” în septembrie 2018, a fost făcută publică de către Judecătoria Chișinău în septembrie 2020.

Potrivit documentului, Vasile Botnari, numele căruia este marcat cu XXXX, a fost găsit vinovat de infracțiunea prevăzută în art. 327 alin. (2) lit. b) Cod penal – abuz de putere sau abuz de serviciu săvârşit de o persoană cu funcţie de demnitate publică.

Prin urmare, completul de judecată i-a aplicat inculpatului o amendă de 1.760 de unități convenționale, ceea ce constituie suma de 88 de mii le lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de 5 ani.

Extras din Sentința din 15 iulie 2020 001
Judecătoria Chișinău
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X