Controale la un parc de dezmembrări auto. Ofițerii vamali au identificat 19 mașini cu numere străine

Autor: , in Social / 18 noiembrie, 2021, 14:19

Ofițerii Serviciului Vamal au efectuat percheziții, iar în rezultat au identificat, în sudul țării, un teren special amenajat cu scopul de dezmembrare/comercializare a mijloacelor de transport înmatriculate în alte state.

Potrivit informațiilor Serviciului Vamal, au fost identificate 19 mijloace de transport, care au fost declarate prin acțiune la introducerea în țară și, conform legii, urmau a fi scoase de pe teritoriul Republicii Moldova după expirarea termenului de 180 de zile.

„Cele 19 autoturisme se află în stare dezasamblată, fiind înmatriculate în diferite țări, printre care Bulgaria, România, Marea Britanie etc.În rezultatul acțiunilor întreprinse, ofițerii echipelor mobile au identificat persoanele care au introdus în țară mijloacele de transport și nu au respectat regimul vamal de admitere temporară. Acestea urmează să fie trase la răspundere în conformitate cu prevederile art. 287, pct. (17), Cod Contravențional al RM”, a precizat Serviciul Vamal.

Precizăm că, în cazul în care mijlocul de transport nu este scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit de legislație și acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese), organul vamal încasează drepturile de import, conform legislației în vigoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X