Ofițer SIS cu funcție de conducere, anchetat că a divulgat informații ce constituie secret de stat. Bănuitul și-a recunoscut integral vina

Autor: , in Social / 18 noiembrie, 2021, 12:51

Un ofițer de informații cu funcție de conducere este bănuit de divulgare către persoane terțe a informațiilor ce constituie secret de stat. Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de comun cu organele Procuraturii au realizat joi dimineață, 18 noiembrie, măsuri procesual penale.

Ofițerii SIS și procurorii au anunțat că au făcut percheziții în biroul de serviciu și la domiciliul ofițerului.

„Au fost ridicate dispozitive de stocare a informației și înscrisuri. Angajatul SIS este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 344 alin.(1) din Codul Penal – divulgarea informațiilor ce constituie secret de stat de către o persoană căreia aceste informații i-au fost încredințate sau i-au devenit cunoscute în legătură cu serviciul sau munca sa”, a precizat SIS.

Ofițerul SIS și-a recunoscut integral vina și cooperează cu ancheta.

Tot astăzi, acesta a fost suspendat din funcție pe motivul „săvârșirii unor presupuse fapte penale și în vederea protejării imaginii instituției și a prestigiului profesiei”.

Urmare a acestui incident, Serviciul a inițiat o serie de măsuri urgente de eradicare a acțiunilor ce afectează integritatea profesională și personală a angajaților, ce prevede respectarea strictă a legislației în vigoare și a normelor codului deontologic al ofițerului de informații și securitate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X