Ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, plasat în arest preventiv pentru 20 de zile

Autor: , in Justiție / Social / 19 noiembrie, 2021, 09:38

Ex-președintele Curții de Apel, Bălți Alexandru Gheorghieș, dar și Ghenadie Sîrbu – unul dintre complicii judecătorului, au fost plasați în arest preventiv pentru 20 de zile. O decizie în acest sens a fost pronunțată joi, 18 noiembrie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Magistrații Judecătoriei Chișinău au admis parțial demersul înaintat de procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc care a solicitat instanței mandat de arest pentru 30 de zile în privința judecătorului Alexandru Gheorghieș, fiind acuzat de îmbogățire ilicită, dar și pentru complicele acestuia.

Solicitarea fiind admisă parțial, fostul președinte al Curții de Apel și complicele acestuia își vor petrece următoarele 20 de zile în izolator.

Vezi și: „Bani în valută națională și internațională, dar și cartușe”. Imagini video de la perchezițiile în care e vizat ex-președintele Curții de Apel, Alexandru Gheorghieș

Procuratura Anticorupție a anunțat că în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), au fost efectuate șapte percheziții în cadrul cauzei penale, în care este vizat ex-președintele Curții de Apel, Alexandru Gheorghieș.

În urma acțiunilor de urmărire penală, Alexandru Gheorghieș și încă două persoane, complicii acestuia, au fost recunoscuți în calitate de bănuiți.

Procuratura Anticorupție a precizat că complicii au depus declarații și cooperează cu procurorii, indicând asupra faptelor imputate magistratului de îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au fost efectuate la mai multe locații printre care la biroul de serviciu, domiciliul și la automobilul care se află în folosința magistratului.

„În urma operațiunilor de descindere, au fost ridicate de la magistrat mijloace bănești în valută străină, precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni, dar și valută națională, a căror proveniență magistratul nu a putut justifica și două cartușe pentru armă de vânătoare cu țeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare corectă a armei și munițiilor conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost depistate și ridicate telefoane mobile, înregistrări video din cadrul mai multor instituții, documente în original, contracte, recipise, care au importanță pentru cauza penală”, au subliniat reprezentanții PA.

Fostul președinte al Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, este cercetat de procurori pentru îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X