Fiica fostului primar de Durlești, reținută. Diana Crudu ar fi bănuită de implicare în afaceri ilegale cu terenuri

Autor: , in Social / 19 noiembrie, 2021, 15:24

Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, bănuită că ar fi implicată în afaceri dubioase de înstrăinare a unor terenuri din proprietatea Primăriei Durlești, a fost reținută pentru 72 de ore, a declarat procurorul de caz Cristina Gladcov​ pentru Anticorupție.md.

UPDATE: Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că Diana Crudu, fiica fostului primar de Durlești, reţinută în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri, a fost plasată în arest pentru 20 de zile în izolatorul CNA.

„Astăzi va fi examinat demersul procurorilor anticorupție cu privire la aplicarea măsurii preventive. Diana Crudu este fiica lui Nicolae Crudu, destul de mediatizată în spațiul public”, a precizat pentru Anticorupție.md procuror de caz, Cristina Gladcov.

Procurorii susțin că în aceasta afacere cu terenuri bugetul Primăriei a fost prejudiciat cu peste 6,5 milioane de lei.

Diana Crudu este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 8 ani de detenție cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, va examina vineri demersul procurorilor anticorupție prin care se solicită aplicarea măsurii preventive.

Deocamdată, Diana Crudu nu a venit cu o reacție pe marginea acestui subiect.

Afacerile dubioase cu terenuri din Durlești, au fost administrate de tatăl acesteia Nicolae Crudu, fost consilier și funcționar al Primăriei Durlești. Făptașii sunt cercetați penal de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza or. Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc.

La acest subiect: Foști funcționari ai Primăriei Durlești, implicați în afaceri dubioase cu terenuri. CNA: Ar fi prejudiciat bugetul cu peste 6,5 milioane de lei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X