30 de zile de arest la domiciliu pentru primara de Trușeni, suspectată de corupţie şi preluări abuzive de proprietăţi

Autor: , in Actualitate / 22 noiembrie, 2021, 18:09

Primara comunei Trușeni, suspectată de corupţie şi preluări abuzive de proprietăţi, urmează să fie plasată în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Hotărârea a fost luată astăzi, 22 noiembrie, de către magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău, care au examinat demersul procurorilor de a schimba măsura preventivă în privința acesteia – relatează zdg.md.

Informația a fost oferită de către purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție (CNA), Angela Starinschi.

Primăriţa de Truşeni, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale şi un agent economic au fost reţinuţi şi escortaţi, la mijloc de septembrie, la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru audieri. Ofiţerii CNA şi procurorii au identificat mai multe cazuri în care bănuiţii ar fi estorcat mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1.000 de euro.

Stela Munteanu este al treilea primar de Truşeni cu dosar penal intentat pentru acţiuni de corupţie şi scheme cu terenuri. Dosarele intentate pe numele predecesorilor săi nu au avut finalitate.

Stela Munteanu a fost aleasă la conducerea Primăriei Truşeni la alegerile din toamna anului 2019, fiind candidata Partidului Unităţii Naţionale (PUN).

Vezi și: Consilierii din Trușeni au votat pentru demiterea primăriţei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X