Drago Kos, desemnat de Maia Sandu în calitate de membru al Comisiei de evaluare a performanțelor lui Alexandr Stoianoglo

Autor: , in Actualitate / Justiție / 22 noiembrie, 2021, 17:08

Președinta Maia Sandu l-a desemnat pe expertul internațional anticorupție, Drago Kos, în calitate de membru al Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general.

Drago Kos a fost, timp de zece ani, a fost președinte al Grupului de State împotriva Corupției (GRECO) al Consiliului Europei.

Precizăm că, ex-procurora Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, Mariana ALexandru, a fost desemnată membră din partea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) în componența Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

Vezi și: (LIVE) Ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Cele mai importante decizii adoptate

Procurorul anticorupție Andrei Balan, desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru a investiga acțiunile procurorului general suspendat Alexandr Stoianolgo, în dosarul expulzării profesorilor turci, a depus o solicitare de abținere pe acest caz. La ședința CSP s-a decis ca cererea procurorului Andrei Balan să fie remisă la Procuratura Anticorupție.

În data de 4 noiembrie, Maia Sandu a solicitat inițierea procedurii de evaluare a performanțelor procurorului general (suspendat de drept din funcție), Alexandr Stoianoglo.

Vezi și: Maia Sandu, sesizare la CSP. Solicită inițierea procedurii de evaluare a performanțelor lui Alexandr Stoianoglo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X