(LIVE) Ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Constituirea Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general, printre subiectele de pe ordinea de zi

Autor: , in Actualitate / Justiție / 22 noiembrie, 2021, 14:13

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor s-au întrunit în ședință, luni, 22 noiembrie, începând cu ora 14:00.

UPDATE: Ex-procurora Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, Mariana ALexandru, a fost desemnată membră din partea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) în componența Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

„Mariana Alexandru a fost consilieră pe probleme anticorupție între anii 2015 – 2016 și fost procuror în cadrul DNA, România. Cunoaște sistemul național și specificul acitivității Procuraturii. Respectiv, eu cred că va da dovadă de o exercitare corectă și obiectivă din această calitate de membră a Comisiei”, a declarat raportorul Eduard Varzar.

UPDATE: A fost aprobat Regulamentul privind procedura de evaluarea a performanțelor procurorului general.

„Hotărârea va fi publicată pe pagina Consiliului Superior al Procurorilor și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile de la comunicarea sau notificarea acesteia”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

UPDATE: La ședință s-a decis ca cererea procurorului Andrei Balan să fie remisă la Procuratura Anticorupție.

Pe ordinea de zi a mai fost inclus un subiect suplimentar – examinarea declarației de abținere a procurorului Andrei Balan.

Procurorul anticorupție Andrei Balan, desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru a investiga acțiunile procurorului general suspendat Alexandr Stoianolgo, în dosarul expulzării profesorilor turci, a depus o solicitare de abținere pe acest caz.

La acest subiect: Procurorul care urma să investigheze acțiunile lui Stoianoglo în dosarul expulzării profesorilor turci a depus declarația de abținere pe acest caz

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X