Procurorul care urma să investigheze acțiunile lui Stoianoglo în dosarul expulzării profesorilor turci a depus declarația de abținere pe acest caz

Autor: , in Actualitate / Justiție / 22 noiembrie, 2021, 12:25

Procurorul anticorupție Andrei Balan, desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru a investiga acțiunile procurorului general suspendat Alexandr Stoianolgo, în dosarul expulzării profesorilor turci, a depus o solicitare de abținere pe acest caz. Informația fost confirmată pentru Replica Media de președinta CSP, Angela Motuzoc, care a precizat că declarația a fost depusă săptămâna trecută.

Totodată, Motuzoc a precizat că în cadrul ședinței de astăzi, 22 noiembrie, va fi examinată solicitarea procurorului Andrei Balan.

Membrii CSP au aprobat săptămâna trecută solicitarea fostei deputate Platformei „Demnitate și Adevăr”, Inga Grigoriu, de a desemna un procuror care să investigheze acțiunile procurorului general suspendat, Alexandr Stoianolgo, în cazul anchetării persoanelor responsabile de deportarea profesorilor turci de la Liceul Orizont în septembrie 2018.

Astfel, procurorul pe caz a fost desemnat Andrei Balan.

Stoianoglo a fost acuzat că nu ar fi investigat în mod eficient persoanele responsabile de deportarea profesorilor turci din Republicii Moldova și nu ar acționa în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

În consecință, unicul vinovat în acest dosar a fost găsit fostul șef al SIS, Vasile Botnari, care a fost condamnat la închisoare cu suspendare, a primit amendă în mărime de 88 de mii de lei și a fost obligat să le plătească familiilor victimelor despăgubiri de câte 25 de mii de euro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X