(ULTIMA ORĂ) Gazprom amenință să oprească, în 48 de ore, livrările de gaze naturale în R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Economic / 22 noiembrie, 2021, 19:13

UPDATE 20:00 Moldovagaz confirmă că Gazprom a anunțat despre posibila sistare a livrării de gaze

Gigantul Gazprom a notificat Republica Moldova despre posibilitatea întreruperii livrării de gaze naturale în termen de 48 de ore din cauza neplății conform contractului actual dintre cele două părți, a anunțat reprezentantul oficial al companiei ruse, Serghei Kuprianov, într-o intervenție la postul de televiziune NTV.

Informația a fost publicată de către agenția rusă Tass.

„Având în vedere situația foarte economică și financiară foarte proastă a Republicii Moldova și conducându-se de dorința de a oferi R. Moldova posibilitatea să-și achite datoriile față de Gazprom, dar și ținând cont de poziția președintelui Rusiei, către care partea moldovenească s-a adresat în repetate rânduri pentru ajutor, Gazprom a decis să semneze contractul practic în condițiile solicitate de partea moldovenească. Însă cu un punct important: Republica Moldova achită furnizarea gazului în termen și în volum de 100%”, a spus Kuprianov.

Amintim că în luna octombrie Gazprom și Moldovagaz au prelungit contractul de livrare a gazelor naturale pentru cinci ani. Delegația moldovenească care a participat la negocierile de la Sankt Petersburg a fost condusă de vicepremierul Andrei Spînu.

Citește și: R. Moldova a ajuns la un acord cu Gazprom: Contract pe 5 ani cu formula de preț propusă de partea moldovenească

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X