„Vaccinați, vindecați sau morți”. Avertismentul dur al ministrului Sănătății din Germania

Autor: , in COVID-19 / Externe / 22 noiembrie, 2021, 17:36

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a avertizat luni că numărul mare al cazurilor noi de COVID-19 crește riscul ca oamenii care nu sunt vaccinați să se infecteze până la sfârșitul iernii – iar unii dintre aceștia vor muri, relatează ABC News, citat de Digi24.

Peste 30.000 de cazuri noi au fost confirmate în Germania în ultimele 24 de ore – o creștere de aproximativ 50% față de cifrele de acum o săptămână. Spitalele au avertizat că locurile la terapie intensivă sunt aproape epuizate și că a trebuit ca unii pacienți să fie transferați în alte spitale aflate la distanță.

Spahn i-a îndemnat pe germani să se vaccineze, inclusiv cu a treia doză, dacă s-au vaccinat în urmă cu mai mult de șase luni, pentru a reduce riscul de a face forme grave de COVID.

„Până la sfârșitul acestei ierni, aproape toți oamenii din Germania vor fi vaccinați, vindecați sau morți”, a spus ministrul Sănătății din Germania.

El a recunoscut că această afirmație ar putea fi considerată cinică.

„Dar e adevărat. Cu varianta Delta, extrem de contagioasă, acest lucru este foarte, foarte probabil și de aceea recomandăm vaccinarea cât mai repede”, a spus Spahn.

„Uniunea Europeană este așteptată să aprobe vaccinul împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani la sfârșitul săptămânii”, a spus el. Aceasta, în condițiile în care copiii de vârstă școlară au una dintre cele mai mari rate de infectare din Germania.

„UE va începe să livreze vaccinuri pentru copiii pe 20 decembrie, iar Germania va primi inițial 2,4 milioane de doze”, a mai spus Spahn.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X