Moscova acuză SUA că decizia sa de a trimite echipamente și consilieri militari în Ucraina va spori tensiunile

Autor: , in Externe / 23 noiembrie, 2021, 17:53

Kremlinul a declarat marţi că orice decizie a SUA de a trimite consilieri militari şi mai multe echipamente militare în Ucraina va alimenta şi mai mult tensiunile, informează Reuters, citată de Agerpres.

CNN a raportat luni că Washingtonul ia în considerare trimiterea de consilieri şi de noi echipamente, inclusiv arme, către Ucraina, în condiţiile în care Rusia comasează trupe lângă frontieră.

„Suntem în mod serios îngrijoraţi de acţiunile Kievului la linia de frontieră din estul Ucrainei şi de posibilitatea ca Ucraina să decidă să facă uz de forţă acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Peskov, Rusia nu intenţionează să invadeze Ucraina, iar Ucraina şi-ar putea asigura securitatea revenind la planul de restabilire a păcii convenit cu Moscova.

La rândul său, Serviciului de Informaţii al armatei ucrainene (GUR) a anunţat marţi că forţele din estul Ucrainei aflate sub controlul Rusiei îşi sporesc capacitatea de luptă şi au întreprins mai multe exerciţii pe scară largă.

Ucraina şi ţări membre ale NATO se declară tot mai îngrijorate de mişcările de trupe ruse lângă frontierele ucrainene.

Rusia a acuzat Ucraina şi SUA că alimentează tensiunile în regiune.

Trupele ucrainene se confruntă cu forţe susţinute de Rusia în estul Ucrainei, într-un conflict care, potrivit Kievului, a ucis din 2014 până în prezent 14.000 de persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X