Procuratura Generală a Rusiei anunță că a transmis în judecată dosarul în care e vizat Veaceslav Platon

Autor: , in Actualitate / Justiție / 23 noiembrie, 2021, 12:38

Procuratura Generală a Federației Ruse a trimis în instanță un dosar penal împotriva lui Veaceslav Platon, acuzat de spălare de bani. Informația a fost confirmată pentru TASS, marți, 23 noiembrie, de către serviciul de presă al Parchetului General.

„Parchetul General al Federației Ruse a aprobat un rechizitoriu într-un dosar penal împotriva lui Veaceslav Platon. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor în temeiul părții 1 a art. 210 din Codul penal al Federației Ruse (Crearea și conducerea unei comunități criminale), Partea 3 a art. 193.1 din Codul penal al Federației Ruse („Efectuarea de tranzacții valutare pentru a transfera fonduri în valută străină în conturi nerezidente folosind documente falsificate, în proporții deosebit de mari)”, a precizat Procuratura Generală a Rusiei.

Procuratura Generală a Federației Ruse a precizat că Platon se ascunde în afara teritoriului rus, iar extrădarea acestuaia a fost refuzată.

Tass scrie că, potrivit anchetei, în 2013 la Moscova și Chișinău, proprietarul BC Moldindconbank S.A. (CB „Moldindconbank”) – Veaceslav Platon împreună cu omul de afaceri Vladimir Plahotniuc și Alexandru Korkin, au creat o comunitate criminală pentru a retrage bani din Rusia.

„Din luna iunie 2013 până în mai 2014, au efectuat tranzacții valutare ilegale pentru a transfera fonduri în valută străină din conturile băncilor ruse în conturile bancare ale „Moldindconbank” cu furnizarea de documente falsificate în mod deliberat în valoare de peste 126 de miliarde de ruble (circa 1,5 miliarde de euro la cursul de astăzi)”, conform raportului Procuraturii Generale a Federației Ruse.

Deocamdată, Platon nu a venit cu o reacție la informațiile apărute astăzi. Anterior, el a negat implicarea sa în astfel de scheme, susținând că a acționat de fiecare dată legal.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X