Ministerul Muncii și Protecției Sociale are o nouă secretară de stat. Gavrilița: Încă o revenire din diasporă

Autor: , in Actualitate / Social / 24 noiembrie, 2021, 16:52

Felicia Bechtoldt este noua secretară de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, 24 noiembrie.

Potrivit informațiilor prezentate la ședința Guvernului, Felicia Bechtoldt este economistă, cu experiență de lucru în departamentul de ocupare a forței de muncă din statul Oregon, SUA.

Tot ea, este specializată pe previziuni ce țin de piața muncii, demografie, cererea de forță de muncă din partea industriilor și a altor sectoare, previziuni privind salariile și tendințele pe piața muncii.

„Încă o revenire acasă, din diasporă, a unui specialist de mare valoare. Politicile în domeniul muncii au nevoie de o modernizare, de o reformă. Trebuie să revedem Codul Muncii și alte acte ce țin de reglementarea relațiilor de muncă atât în sectorul public, cât și în sectorul privat”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița, în contextul numirii Feliciei Bechtoldt în noua funcție.

Amintim că, tot astăzi, Ion Dodon a fost numit în funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Șefa Executivului a spus că este bucuroasă că Ion Dodon a acceptat să revină în serviciul public.

„Felicitări, domnule Dodon. Avem multe de făcut în domeniul gestionării resurselor în medicină. Planificăm și un exercițiu de raționalizare a cheltuielilor. Ne bucurăm că v-am convins să reveniți în serviciul public”, a comentat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Ion Dodon va ocupa funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină începând de joi, 25 noiembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X