Partidul Schimbării face un apel la solidarizare împotriva Marinei Tauber: O societate sănătoasă asta trebuie să facă

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 noiembrie, 2021, 08:25

Primul tur al alegerilor locale din municipiul Bălți a arătat cât de ineficiente sunt politicile anticorupție și cât de mulți oameni sunt pasibili de corupere electorală și manipulare, constată conducerea Partidului Schimbării. Președintele formațiunii, Ștefan Gligor, spune că Republica Moldova se confruntă cu unul din cele mai grave evenimente, când, pe fundalul unei participări extrem de joase la alegeri, reprezentanta Partidului Șor, Marina Tauber a obținut 48% din voturi. În cadrul unei conferințe de presă la IPN, Partidului Schimbării a venit cu un apel de solidarizare a tuturor forțelor politice în raport cu alegerile din municipiul Bălți.

Participarea extrem de joasă, de doar puțin peste 33 de mii de alegători, neparticiparea la vot a cetățenilor care au lăsat mâinile în jos, strategia totalmente greșită a partidului de guvernământ în alegerile locale, în ceea ce ține de municipiul Bălți, „au dus la un rezultat incredibil”. „Din păcate, nu am văzut până astăzi reacția partidului de guvernare cu privire la această situație incredibilă. Este un moment în care corupții triumfă”, a menționat Ștefan Gligor.

Într-o asemenea situație, indiferent dacă ne place sau nu candidatul independent Nicolai Grigorișin, al doilea cel mai bine clasat, care se va confrunta cu Marina Tauber în cel de-al doilea tur al alegerilor de la Bălți, „orice societate sănătoasă ar trebui să se solidarizeze împotriva candidatului Partidului Șor”, a spus președintele Partidului Schimbării.

„Atunci când reforma justiției, a sistemului procuraturii bate pasul, corupții dansează pe masă și participă la alegeri locale, cumpărându-și mandatul de primar în al doilea oraș ca importanță și ca mărime din Republica Moldova, prin magazine sociale – practic prin mituirea directă a cetățenilor vulnerabili”, a explicat Ștefan Gligor. El consideră că prin oferirea cardurilor de reducere la rețeaua de magazine sociale, partidul obține datele personale ale alegătorilor, pentru a-i influența ulterior. „Este absolut vital să dăm mesaje de solidarizare împotriva Partidului Șor în aceste alegeri locale, în turul doi, în municipiul Bălți. Este important să nu rămânem de o parte”, a menționat politicanul.

Este important ca oamenii să nu rămână indiferenți, spune Ștefan Gligor, deoarece un rezultat care ar duce la câștigul Marinei Tauber în Bălți ar demonstra, de fapt, că noua guvernare „a dat un mesaj de încurajare corupților din Republica Moldova, și anume Partidului Șor” și asta în condițiile în care deține mandat deplin în Parlament, cu 63 de deputați, controlează Guvernul, are Președinția, are în subordine Ministerul Afacerilor Interne și organele de drept.

Nicolae Chitic, secretarul general al partidului, a precizat că poziția formațiunii a fost adoptată în baza deciziei Biroului Permanent. Iar Ion Potlog, vicepreședinte, a spus că, în cazul în care Nicolai Grigorișin va lua mandatul de primar al municipiului Bălți, Partidul Schimbării va asigura o conlucrare, ca toate capacitățile să fie îndreptate spre dezvoltarea orașului. „Imediat ne vom așeza la masă cu Dumnealui și vom discuta procesele pe care o să le agreăm. Și garantăm suportul nostru în lucrul, în gestiunea municipiului”, a menționat Ion Potlog, precizând angajamentul pe care și-l asumă formațiunea în contextul apelului pe care îl face de susținere a candidatului Nicolai Grigorișin.

Turul doi al alegrilor locale în municipiul Bălți va avea loc în data de 5 decembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X