SIS schimbă macazul și susține că acuzațiile de îmbogățire ilicită a lui Musteață nu sunt probate

Autor: , in Actualitate / 24 noiembrie, 2021, 17:26

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a venit cu câteva precizări la subiectul investigării de către Procuratura Generală, sub aspectul îmbogățirii ilicite, a magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat.

Potrivit SIS, nota informativă remisă la PG la 28 ianuarie 2020, cu privire la Dorel Musteață „nu are caracter probatoriu, nefiind constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința judecătorului vizat, datele respective fiind prezentate Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități.

Potrivit SIS, această realitate a fost constatată în urma realizării unui control suplimentar în privința judecătorului, luând în considerare solicitarea Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului din luna octombrie curent, precum și constatarea neinițierii de către Procuratura Generală a vreunei investigații pe marginea informațiilor furnizate în ianuarie 2020.

În același timp, SIS menționează că conducerea instituție a dispus „un control al subdiviziunii specializate în vederea stabilirii cauzei și condițiilor care au dus la apariția divergențelor existente între cele două note remise, precum și circumstanțele în care nota informativă a SIS cu nr. 5/171 din 28 ianuarie 2020 a fost diseminată unor terțe persoane”.

În comunicatul său, SIS nu s-a referit la magistrata Nina Cernat, cea care figurează, alături de Dorel Musteață, în documentele expediat în ianuarie 2020 la Procuratura Generală.

Vezi și: Procuratura va investiga informațiile despre magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat, expuse în notă expediată de SIS procurorului general

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X