„Suficient de matur ca să decid”. Ceban, întrebat dacă a fost mustrat de Dodon, după ce a declarat că vorbește limba română

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 noiembrie, 2021, 10:22

Un mesaj care a stârnit mirare, ironii și îndemnuri la schimbarea Constituției, a revenit în atenție, după câteva luni de pauză. Primarul Capitalei, Ion Ceban a spus că este suficient de matur pentru a lua anumite decizii, fiind întrebat dacă Igor Dodon „i-a arătat din deget”, după ce a declarat că vorbește limba română.

„Limba este română”, a spus Ceban, deși de-a lungul carierei sale politice s-a referit la limba de stat a Republicii Moldova numind-o mai mult „moldovenească”.

În cadrul unei emisiuni de la N4, marți seara, 23 noiembrie, Ceban a subliniat că „limba este română și așa și a fost”.

Întrebat dacă nu mai e „moldovenească”, replica lui Ceban a fost: „Eu am răspuns în repetate rânduri. Dar mai repet că limba este română”.

„Eu sunt suficint de matur ca să iau decizii de sine stătător”, a conchis Ceban, fiind întrebat dacă s-a supărat Dodon sau dacă i-a arătat din deget.

Amintim că, de Ziua Limbii Române, în timp ce Ceban a postat un mesaj surprinzător, limitându-se doar la a scrie „LIMBA ROMÂNĂ” cu majuscule, Dodon a insistat pe varianta „limba moldovenească”.

„Mereu am declarat şi voi declara că trei cuvinte-cheie reprezintă identitatea noastră de neam.
Moldova. Moldoveni. Moldoveneşte.
Aşa spun datinile vechi, aşa spune Constituția, aşa spun bătrânii noştri, cei care păstrează în memoria lor istoria vie a acestui popor. Să fim mândri că avem identitatea noastră distinctă şi originală – cea moldovenească”, a scris Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X