Acțiunile pretins ilegale ale doi magistrați, examinate de PA în cadrul unui proces penal, prin prisma săvârșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită

Autor: , in Justiție / Social / 25 noiembrie, 2021, 15:22

Continuă epopeea investigării sub aspectul îmbogățirii ilicite a magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat. În vederea examinării circumstanțelor expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în privința magistraților a fost sesizată Procuratura Anticorupție.

„Procuratura Anticorupție a fost sesizată de către Procuratura Generală în vederea examinării circumstanțelor expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate în privința magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat. În contextul analizării sesizării enunțate supra, informăm că, Procuratura Anticorupție la moment, examinează în cadrul unui proces penal, acțiunile pretinse a fi ilegale ale celor doi magistrați, prin prisma săvârșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită”, au precizat reprezentanții Procuraturii.

În acest context, responsabilii de la Procuratura Anticorupție dau asigurări că vor reveni cu informații suplimentare.

Potrivit informațiilor de la SIS și publicate de Alexandru Slusari, în perioada anilor 2014-2018, Dorel Musteață și rudele sale apropiate ar fi obținut 2.209.652 de lei și ar deține mai multe apartamente, terenuri și autoturisme.

În ceea ce privește averea magistratei Nina Cernat, conform informațiilor SIS, membra CSM, împreună cu fiica și fostul său soț, ar deține în proprietate 2 case de locuit, 3 apartamente, 4 autoturisme, 2 camioane și 5 terenuri agricole.

În documentele SIS mai este indicat faptul că Nina Cernat ar figura în protejarea firmelor offshore utilizate de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon în tranzacțiile de spălare de bani a peste 20 de miliarde de dolari SUA din Federația Rusă (dosarul Laundromat), prin sistemul bancar al R. Moldova.

„Mai mult decât atât, judecătoarea a participat în așa-numitul atac „raider” asupra proprietății SA „SLI”, victimă a unei scheme, prin care s-au creat datorii fictive de 4,3 milioane de dolari SUA, cu implicarea mai multor firme offshore controlate de Veaceslav Platon: „Folignor Holding LTD”, „Chester NZ” Limited, „Ronida Invest” LLP, implicate în tranzacțiile de spălare a peste 20 de miliarde de dolari SUA”, se mai arată în document.

La acest subiect: SIS schimbă macazul și susține că acuzațiile de îmbogățire ilicită a lui Musteață nu sunt probate

Procuratura va investiga informațiile despre magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat, expuse în notă expediată de SIS procurorului general

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X