Fost angajat al ASP Glodeni, reținut. Este bănuit de luare de mită pentru a legaliza două construcții

Autor: , in Social / 25 noiembrie, 2021, 11:30

Un fost angajat al Agenției Servicii Publice(ASP) din Glodeni a fost reținut joi dimineață, 25 noiembrie, fiind bănuit de trafic de influență.

Cazul a ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA), după ce bărbatul a fost denunțat pentru că ar fi cerut și primit 4.000 de lei mită ca să elibereze un plan cadastral ce ar permite legalizarea a două construcții, ridicate fără autorizație în perioada 2017-2020, sub formă de depozite pentru produse agricole. În acțiunile sale, bărbatul ar fi susținut că poate influența funcționari de la Oficiul Cadastral Glodeni al ASP.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Omul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reţinut pentru 72 de ore, cu plasare în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Bălți.

În prezent se întreprind acțiuni pentru identificarea funcționarilor publici, dar și a altor persoane, care ar putea fi implicate în procesul de eliberare a actelor cadastrale.

Pentru trafic de influență, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu amendă penală de până la 150 000 de lei sau închisoare de până la 6 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei de judecată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X